Velikost: 40 g
Dávkování: 20 g / 100 l kvasu
Popis: kmen Saccharomyces cerevisiae (univerzální)
Vlastnosti: Sušené granulované, praktické balení s jednoduchým dávkováním, lepší využití cukrů a vyšší výtěžnost alkoholu. Optimální cenové řešení pro malovýrobce ovocných kvasů.
Velikost: 50 ml
Dávkování: jablečné kvasy 8 ml / 100 l; hruškové kvasy 5 ml / 100 l; švestkové kvasy 3 ml / 100 l
Popis: Pektiny jsou stavební látkou mnoha druhů ovoce. Teprve po odbourání pektinů dochází k rozpadu vnitřního obsahu plodů. Ovoce se stává tekutějším a šťáva obsažená v buňkách může být důkladněji prokvašena kvasinkami.
Velikost: 20 g
Dávkování: 15 – 20 g / 100 litrů
Popis: Sušené granulované, snadno skladovatelné, hluboké prokvašení a vysoká čeřivost, rychlé rozkvašení, zachování typického aroma, lepší využití cukrů a vyšší výtěžnost alkoholu, ochrana proti nechtěnému zoctovatění.
Velikost: 20 g
Dávkování: 10 – 20 g / 100 l kvasu (rozmíchat v 10 násobném množství vody nebo zakvášené tekutiny)
Popis: Speciální sůl pro výživu kvasinek obohacená o vitamín thiamin a přípravek ze sušených buněčných stěn. Doporučenými aplikacemi je výroba medoviny a výroba kvasů z odlisovaných moštů, kde lze předpokládat nedostatek živin. Sůl NUTROZIM příznivě napomáhá řešit problémy při kvašení ve stresových podmínkách (nízká teplota, přítomnost nechtěných látek a mikroorganismů). Před použitím nutno rozpustit v menším množství medoviny, šťávy nebo moštu a následně vmíchat do zakvašovaného obsahu.